Снимка: PexelsГермания започна поетапно разхлабване на мерките за борба с 

...
Снимка: PexelsГермания започна поетапно разхлабване на мерките за борба с 
Коментари Харесай

Германия започна поетапно разхлабване на мерките

Снимка: Pexels

Германия стартира поетапно разхлабване на ограниченията за битка с  разпространяване на ковид. Страната смекчава рестриктивните мерки за идващи от Португалия, Англия, Русия, Индия и Непал, съобщи ДПА.

В сряда, 7 юли, статутът на петте страни ще бъде намален от " зони с вирусен вид " до " зони с висока заболяваемост ", оповести през днешния ден немският институт " Роберт Кох ".

Това значи, че в Германия още веднъж ще могат да влизат всички групи хора от тези страни. За изцяло имунизирани или преболедували ковид условието за карантина отпада напълно, а за останалите е кратко.

На самолетните компании, операторите на автобусни и жп услуги не се позволява да транспортират хора от " зони с вирусен вид " до Германия, в случай че те не са немски жители или имат непрекъснато местопребиваване в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всеки, дошъл на немска територия от такива зони, би трябвало да премине 14-дневна карантина, даже в случай че е изцяло имунизиран или е излекуван след Ковид-19.

След смяната в категория " зони с висока заболяваемост " идващите, които не са имунизирани или не са боледували, ще би трябвало да останат под карантина 10 дни. Този интервал може да бъде понижен до пет дни след втори тест.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР